Om företaget

Adress: Änderåsen Furudalsvägen 389, 795 96 Boda Kyrkby

Vi som arbetar på Almbergs Byggnadsvård är:

Johan Almberg, utbildad timmerman.
Mejl: info@almbergsbyggnadsvard.se
Telefon: 070-481 02 45 (vardagar kl 07:30-17:00)

Lena Stålfelt, utbildad timmerman.

Almbergs Byggnadsvård är ett litet företag med stor kunskap inom byggnadsvård, och särskilt i vård av timmerhus. Vi praktiserar byggnadsvård ute på fältet och vi har inriktat större delen av vår verksamhet på renoveringar av timmerbyggnader. Självklart bygger vi även nya timmerhus också, gärna med klassiska drag men självklart efter kundens önskemål.  Vi utför de flesta förekommande reparationer och ombyggnationer av gamla hus. Konsten att bygga timmerhus är en tusenårig byggnadsform som fortlever i Sverige, och i de nordliga länderna omkring oss. Det finns fortfarande många duktiga timmermän och hantverkare som än i dessa dagar kan bygga ett hus helt i trä med yxa och såg. Självklart behöver alla hus underhållas ibland, så även timmerhus, men det krävs speciella kunskaper för att utföra renoveringar och lagningar på rätt sätt. Vår tanke är att bidra till att timmerhuskulturen får leva vidare med hjälp av varsamma och korrekta åtgärder.

Byggnaders lika värde! Även de enklare byggnaderna är värda att hålla efter och bevara. Det är inte enbart stora mangårdsbyggnader som är historiebärare i en gårdsbild. Alla husen har ett värde och ofta kan vi med en mindre insats i ett tidigt skede förlänga byggnadens livslängd väsentligt och därmed också bespara Er en kostsam och omfattande renovering i framtiden.

Tänk ekologi! Det finns många andra värden än de rent historiska som man främjar vid renovering av en timmerstomme. Att göra en gammal timmerstomme funktionsduglig igen spar mycket material och resurser i jämförelse med att riva den gamla och bygga en ny.  Det går att renovera de flesta timmerstommar trots att de kan se ut som om de är på fallrepet. Tänk även på att en stomme som är 100 år eller äldre precis har börjat att se så där riktigt vackert väderbiten ut. Det kan man inte köpa för pengar!

Tänk samarbete! Vi samarbetar med olika aktören inom branschen, dels för att det blir ett positivt utbyte men även ett sätt att hjälpa varandra. Om vi inte har möjlighet att hjälpa Dig just nu, så kanske någon av våra samarbetspartners kan hjälpa dig.

Vi åtar oss alla förekommande uppdrag inom såväl renovering av gamla timmerbyggnader som uppförande av nya. Om du har lador på lut, härbren som halkat på sned eller timmerhus som trilskas, är du välkommen att höra av dig. Tillsammans hittar vi en lösning som passar dig! Alla frågor är bra frågor, så tveka inte, ta kontakt med oss så försöker vi hjälpa dig på bästa sätt. Ring eller mejla så att vi kan boka in ett besök för att titta på de byggnader du vill ha hjälp med.